Om oss

Det här är vi!

Vi som grundat Tipilin kompletterar varandra i en harmoni av olika, väsentliga kompetenser. Zipi Wolsner har den kreativa bakgrunden med idéer och känsla för färg och design (studier på Målarskola i konst och illustration av barnböcker), Engelska studier i Lund 2000 -2002 och jobbade på distans för ett förlag i Mellanöstern. Egon Wolsner har ingenjörskunskapen efter teknisk utbildning bakom konstruktionsförmågan och tekniska lösningar. Tillsammans fungerar vi utmärkt på Tipilin.

Så här gick det till

För ett antal år sedan märkte jag, att det jag till dess bara hört talas om hade jag själv fått – vaginalt framfall med typiska symtom som tyngdkänslan i underlivet och något som buktade ut. Som en aktiv, sportig och rörlig kvinna blev det ett jobbigt hinder i min vardag trots ganska måttliga besvär. Efter besök hos gynekologen tog jag ställning: Nej tack! Varken hormonbehandling och ring eller operation för min del! Det enda som passade mig av all information jag hade fått var bäckenbottenövningar, för att förstärka buk- och underlivsmuskulaturen. Men jag visste att effekten av dessa övningar kommer långt fram i tiden och jag ville åtgärda problemet så fort som möjligt, helst nu.

Då funderade jag på en neutral, annorlunda lösning som inte fanns.

Till slut kom jag på idén: Stödtrosa! En slags trosa som håller emot, lyfter vaginalt, är justerbar och därmed ger trygghet. Åtskilliga månader gick åt till möten med myndigheter, gynekologer och vården, men under tiden skaffade jag bättre kunskap kring ämnet. Jag fick t ex veta, att en del kvinnor är känsliga mot irritationen som ringen orsakar. En del har vaginala flytningar som hindrar dem från ringanvändning. En operation är alltid riskfylld som i fallet här och symtomen kan tyvärr återkomma. En del kvinnor får inte opereras av medicinska skäl.

Framsteg & Vision

Ändå lyckades jag få intresserade, nyfikna gynekologer att testa stödtrosan på sina patienter. Tester med patientgensvar har lett till lämpliga ändringar. Då först, i juli 2013, kunde företaget Tipilin registreras, med produkten Tipilin Stödtrosa. Stödtrosan är konstruerad för maximalt vaginalt lyft och trygghet. Den hjälper att lindra tyngdkänslan och smärtan, ryggont och bukpåfrestning, och inte minst lindrar den urinträngningar.

De aktuella hjälpmedel för framfalls-patienter är i stort sett ring med/utan hormontillägg eller operation. Många kvinnor vill (eller får) varken ha ring eller opereras.

Min vision är

att utvidga behandlingsmöjligheterna. Ett komplement till de kvinnor som lider i tysthet. Mitt hjälpmedel är riskfritt och tillgängligt för ALLA kvinnor, även de som vill förbli anonyma och skaffa hjälp mot framfall på ett diskret sätt. Speciellt när dagens kvinnor är vana att styra sina liv, vara aktiva och samtidigt attraktiva och fräscha. Det känns tryggt med stödtrosan. Då stärker man sin självkänsla och det bidrar till bättre livskvalitet. Vi kan inte hjälpa alla men vi är väldigt tacksamma och glada för den gruppen kvinnor vi kan hjälpa!

Bästa hälsningar
Zipi Wolsner
VD